Vi söker en alkohol- och drogrådgivare till vårt behandlingshem Aleforshemmet i Alingsås. Vi upplever en stor efterfrågan på våra tjänster och behöver stärka upp vårt duktiga team. Att arbeta som alkohol- och drogrådgivare på Aleforsstiftelsen är inget vanligt jobb. Vi hjälper socialt etablerade människor med kemiskt beroende i sitt tillfrisknande enligt en väl beprövad och evidensbaserad behandlingsmodell som fungerar. Du blir en viktig del i detta arbete.

Aleforsstiftelsen är sedan mer än 30 år specialiserade på att rehabilitera människor som har problem med alkohol eller droger och befinner sig i eller nära arbetslivet. Vi har tolvstegsbaserad behandling i öppenvård i Göteborg samt internat i Alingsås vilket innebär att man kan få hjälp oavsett var man bor i landet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att leda patientgrupper, hålla föreläsningar och patientadministration på vårt behandlingshem i Alingsås. Tjänsten innebär även beredskap var fjärde vecka samt schemalagt arbete var fjärde lördag då du leder seminarier för patienter och anhöriga.

Vårt behandlingshem i Alingsås ligger naturskönt i anslutning till Hjortmarka naturreservat. Vi erbjuder friskvårdsbidrag och extern handledning i ditt uppdrag av erfaren psykolog/psykoterapeut.

VI SÖKER DIG som har god samarbetsförmåga då vi arbetar tillsammans i team. Det är självklart med ett professionellt förhållningssätt gentemot patienter och uppdragsgivare.

Behandlingsarbetet bygger på 12-stegsfilosofin så vi ser gärna att du har relevant utbildning samt erfarenhet av missbruk- och beroendevård. MI-utbildning är meriterande. Viktigt är att du är förankrad i 12-stegsprogrammet och praktiserar programmets principer i din egen vardag med minst 5 års obruten nykterhet.

Du är lyhörd och flexibel och har lätt för att samarbeta med andra. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och egenskaper som initiativförmåga och flexibilitet samt att du är strukturerad och ansvarstagande.

Anställningen är en visstidsanställning på heltid i första hand ett år, med möjlighet till förlängning.

Skriftlig ansökan via mejl info@aleforsstiftelsen.se
Sista ansökningsdag fredag 1 oktober 2021.

För information om tjänsterna kontakta:

Eva-Marie Holen, föreståndare, telefon 0725-50 62 00
eva-marie.holen@aleforsstiftelsen.se