Två gånger om året bjuder Aleforsstiftelsen in våra medlemmar i Aleforsrådet till en nätverksträff

Aleforsrådets nätverksträff

Varje år bjuder Aleforsstiftelsen in våra medlemmar i Aleforsrådet till en nätverksträff där vi samlas för att belysa något aktuellt tema inom området alkohol och droger. Träffen vänder sig till dig som har personalansvar, arbetar med HR-frågor eller inom företagshälsovården.

Missbruk i arbetslivet

Vikten av tydlighet när missbruket går ut över jobbet

När man som arbetsgivare misstänker alkohol- eller drogproblem hos en medarbetare är situationen sannolikt väldigt allvarlig.

Forskning visar att medarbetare ofta haft problem under en lång tid innan arbetsplatsen reagerar. Samtal med arbetstagaren bör därför understryka allvaret i situationen, samtidigt som man visar att det finns hjälp att få. Här är det viktigt att man också känner till det arbetsrättsliga regelverket när man står i en situation där säkerheten på arbetet kan stå på spel.

Välkommen till ett seminarium där vi hoppas kunna ge en ökad förståelse för vad som gäller arbetsrättsligt vid missbruk i arbetslivet.

Föreläsare:

Jonas Lindblad, advokat på advokatfirman Nordia med arbetsrätt som specialistområde

Morgan Karlsson, f d föreståndare på Aleforsstiftelsen med expertis gällande alkohol- och drogpåverkan och beroende

Per Öhman, biträdande föreståndare på Aleforsstiftelsen, moderator

Tid och plats: 14 maj, 2024. Start kl 12:00 med gemensam lunch på restaurang Olivia (Kungsportsavenyn 1). Kl 13:00 startar seminariet på advokatfirman Nordia (samma adress, våning 3) och håller på till kl 14:00. Om man önskar kan man ta del av seminariet på videolänk.

Kostnad: Kostnadsfritt för medlemmar i Aleforsrådet. I annat fall, kontakta Per Öhman på telefon 0705-28 74 00 eller e-post per.ohman@aleforsstiftelsen.se

Anmälan till nätverksträff

För närmare information se länk längst ned.
Skickas kostnadsfritt en gång per månad.

För information om GDPR och vår integritetspolicy, klicka här.