Alkohol- och drogrådgivare

Sedan 1987 bedriver Aleforshemmet tolvstegsbaserad behandling för kemiskt beroende (alkohol, läkemedel och narkotika) vid vårt behandlingshem i Alingsås och vår öppenvård i Göteborg. Stiftelsen bildades genom att de större arbetsplatserna i Göteborg gick samman för att säkerställa en bra behandlingsverksamhet utan vinstsyfte för sina anställda med alkohol- och drogproblem. Styrelsen består av representanter från AB Volvo, Volvo Personbilar, PostNord, SKF, Marks stiftelse och Västra Götalandsregionen.

Vår behandlingsverksamhet vänder sig till socialt etablerade människor, människor som befinner sig i arbetslivet. Vår tolvstegsbehandling vilar på Socialstyrelsens riktlinjer, lång erfarenhet och är mycket framgångsrik.

Vi söker en alkohol- och drogrådgivare till vårt behandlingshem, Aleforshemmet i Alingsås. Du kommer att arbeta i ett behandlingsteam med erfarenhet och mycket kunskap om tolvstegsbehandling. De följer med glädje våra patienters resa mot ett nyktert och drogfritt liv, men längtar efter att få en kollega till.

Anställningen är ett vikariat till 2018-08-19, därefter allmän visstid fram till 2018-12-31. Vår utgångspunkt med anställningen är att den därefter ska förlängas med ytterligare ett års allmän visstid innan den övergår till en tillsvidareanställning.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att leda patientgrupper, hålla föreläsningar, patientadministration, jour var fjärde vecka samt leda seminarier för patienter och anhöriga.

Arbetet är schemalagt med arbete var fjärde lördag.

Om dig

Vi söker dig som är alkohol- och drogterapeut med minst ett års utbildning inom området. Vi vill även att du har egen erfarenhet av tolvstegsarbete, men att du har minst 5 års nykterhet/drogfrihet.

Har du erfarenhet av behandlingsarbete med tolvstegsbaserad behandling är det en merit. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet som för oss innebär att du är stabil, uthållig och har en empatisk förmåga.

Vi vill ha din skriftliga ansökan senast den 1 juni, 2018 till mejl info@aleforsstiftelsen.se eller:

Aleforshemmet
Platsansökan
Aleforsvägen 11
441 39 Alingsås

Prövning av inkomna ansökningar sker löpande.

För information om tjänsten kontakta:

Eva-Marie Anderson, föreståndare, telefon 0725-50 62 00 eller mejl
eva-marie.anderson@aleforsstiftelsen.se

Hoppa till verktygsfältet